JIPPO-junioreiden kokemukset TE3 jalkapalloilijan suorituskyky konseptille neljän kuukauden käytön jälkeen

Miksi TE3?

JIPPO-juniorit etsivät kokonaisvaltaista, mahdollisimman suurelle harrastajakunnalle sopivaa ja hiukan erilaista lähestymistapaa fyysiseen harjoitteluun, eritoten tunnistettuihin haasteisiin, suurimpana lasten ja nuorten liikunnallisuus. “Jotta voi erikoistua lajimme vaatimuksiin tulee ensin osata liikkua”.

TE3 tarjoaa työkaluja tunnistamiimme haasteisiin lähes läpi koko seuran harrastajakunnan ja lisäksi myös vanhemmat pääsevät osallistumaan. Edellä mainittujen vuoksi yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen ja oppiminen korostuvat, mitkä ovat meille tärkeitä arvoja. Tietenkin myös vakuuttava tutkimustieto konseptin taustalla vaikutti valintaamme.

Kokemukset:

* Yhteisöllisyys on lisääntynyt: Pienemmät juniorit tekevät samoja harjoitteita kuin vanhemmat, te3 harjoitteille on löytynyt arkitoiminnassa oma paikkansa, osallistaminen ja kotitehtävät helposti toteutettavissa nettiportaalin kautta. Voitu tarjota vanhemmille myös “liikuntapalvelua” ja yhdessä tekemisen muotoa kotiin.

* Helppokäyttöinen ja informatiivinen nettiportaali. Tarvittava tieto helposti saatavissa ja käyttäjien rekisteröityminen tehty helpoksi.

* Vanhemmassa päässä lihasperäiset vammat, etenkin alaraajoissa vähentyneet, johon uskomme tämän olleen ainakin osasyy.

* Liikkuvuus parantunut –> harjoitettavuus parempaa. Tähän kiinnitetty TE3 myötä paljon huomiota ja se näkyy.

* Tykättyjä harjoitusosioita lasten ja nuorten keskuudessa.

* Valmentajien tietotaito lisääntynyt ja fyysiseen harjoitteluun saatu selkeä työkalu, joka auttanut osaltaan valmentajien työpanoksen kohdentamista suunnittelun osalta lajiharjoitteluun (etenkin oto-valmentajat). Lisännyt tasalaatuisuutta fyysisen harjoittelun osalta.

Mikko Hallikainen, Jippo-juniorit ry. Toiminnanjohtaja