Jippo-juniorit ja TE3 Mobility yhteistyöhön

Jippo-juniorit ja TE3 Mobility aloittavat tiiviin yhteistyön, joka linkittyy suoraan Jippo-junioreiden toimintaan tavoitteenaan lisätä liikunnallisuutta ja fyysisen harjoittelun laatua, unohtamatta yleistä terveydellistä näkökantaa.

TE3 Oy on kehittänyt urheilijan suorituskykyä kehittävän konseptin, joka pohjautuu yli 9000 liikkuvuusanalyysiin. Konseptia on testattu kahden vuoden ajan Ruotsissa useiden seurojen ja ammattiurheilijoiden johdosta. Suorituskykyä kasvattava kokonaisuus koostuu kolmesta eri osasta: liikkuvuus, taitoradat ja temporadat. Konsepti kehittää kaikkia yhdeksää urheilijalle tärkeää osa-aluetta ja sopii junioreille sekä ammattilaisille.

Jippo-junioreissa nauttii, kehittyy ja pelaa yli 500 lasta ja nuorta eri ikäkausijoukkueissa, harrastefutiksessa ja perhefutiksessa. Ikäkausijoukkueita on yhdeksän, joista tuorein on 2014 – 2016 syntyneiden joukkue. Jippo-juniorit tukee vahvasti niin kilpailu- kuin harraste- ja matalan kynnyksen toimintaa ja seura onkin satsannut suuresti toimintansa kehittämiseen. Jippo-junioreissa on toiminnanjohtajan lisäksi työntekijöitä eli valmentajia miltei 20.

Moderni maailma altistaa nuoret urheilijat uusille haasteille, koska istumiseen käytetään enemmän aikaa kuin aikaisemmin. Istuminen vaikuttaa negatiivisesti liikkuvuuteen, joka taas alentaa suorituskykyä. Mitatun datan mukaan 10-15 vuotiaiden liikkuvuus esimerkiksi takareisissä on heikompi kuin 60-65 vuotiailla.

TE3 suorituskyky konsepti antaa valmiin ratkaisun nykyajan haasteisiin. Liikkuvuus-liikkeet ja taito- sekä temporadat ovat samanaikaisesti tehokkaita sekä hauskoja. Nuoret kokevat onnistumisen tunteita, joka lisää taas motivaatiota uuden oppimiseen. Liikkuvuuden lisääntyessä liikkuminen on helpompaa kun ”jarrut” ovat poissa. Tämä vaikuttaa positiivisesti urheilijan jaksamiseen koulussa, vapaa-ajalla sekä urheillessa.

– ”On mahtavaa päästä aloittamaan yhteistyötä, jolla on varmasti suuri merkitys koko seuramme harrastajakuntaan niin pelaajakehityksellinen kuin yleinen kansanterveydellinen näkökulma huomioiden. Konsepti tarjoaa meille työkaluja tunnistamiimme haasteisiin ja aika näyttää miten huikeita tulokset ovat. Olen myös varma, että läpi seuran toimiva konsepti lisää seuramme yhteisöllisyyttä yhdessä tekemisen ja oppimisen kautta. ”

Jippo-juniorit ry toiminnanjohtaja Mikko Hallikainen

– ”TE3 Oy:lle on tärkeää päästä vaikuttamaan nuorten urheilijoiden kehittymiseen. Uudet haasteet vaativat uudenlaiset ratkaisut. Palvelimen paras puoli on se, että se mahdollistaa harjoitteiden antamisen myös kotitehtäviksi. Harjoitteita voi tehdä koko perheen voimin jolloin niillä on myös perhettä yhdistävä tekijä.”

TE3 Oy:n co-founder Jarkko Kortelainen

Lisätietoja:

Mikko Hallikainen, Jippo-juniorit ry. toiminnanjohtaja – mikko.hallikainen@jippo.fi

Jarkko Kortelainen, TE3 Oy, Founder jarkko.kortelainen@te3mobility.com +46706852432