KÄYTTÖKOKEMUKSIA TE3 Suorituskyky Sport – konseptista

KooVee U17 – jääkiekko

Aloitimme TE3 Suorituskyky Sport-konseptin käytön heinäkuussa 2021 kahden kuukauden liikkuvuusohjelmalla. Ennen ohjelman aloittamista teimme alkumittaukset, jossa kartoitimme poikien liikkuvuutta, nopeutta sekä voimantuottoa.

Teimme liikkuvuusohjelmaa (10 liikettä) kaksi kertaa viikossa.

Jo pelkällä liikkuvuusohjelmalla huomasimme olevan positiivisen vaikutuksen poikien liikkuvuuteen ja nopeuteen sekä voimantuottoon.

Kahden kuukauden jälkeen otimme käyttöön TE3 Suorituskyky Sport – konseptin kokonaisuudessaan (liikkuvuus, taito ja tempo). Teimme jokaista osa-aluetta vähintään kerran viikossa. Taitorataa sekä temporataa teimme yleensä alkulämmittelynä fysiikkatreeneille ja liikkuvuudelle oli varattuna oma päivänsä. Myös liikkuvuusohjelmilla sai hyvin lämpöä päälle, koska liikkuvuusliikkeet ovat dynaamisia eli eivät venyttelyä.

Kauden aikana pääsimme tasolle 7. On ollut hienoa huomata poikien kehittyneet liikkumistaidot sekä parantuneet liikeradat. Etenkin tempo- ja taitoratojen ansiosta poikien urheilullisuus sekä jaksaminen ovat myös menneet eteenpäin huomattavasti. Tämä näkyy suoraan myös jäällä mm. parempana palautumisena sekä parantuneena kehonhallintana.

Teimme maaliskuussa vielä kerran nopeus- ja voimantuottotestit ja oli ilo huomata, että kehitys oli jatkunut läpi kauden joitain poikkeuksia lukuunottamatta (esim. päivän kunto?).

Olen todella tyytyväinen TE3 Suorituskyky Sport-konseptiin ja voin suositella sitä lämpimästi kaikille muille. Teetätän paljon mieluummin TE3 liikkeitä alkulämmittelynä, kuin laitan pelaajat pelkästään juoksemaan.

Miksi? Koska pelaajat kehittävät ohjelmaa edetessään monia eri taitoja (mm. liikkuvuus, kehon hallinta, suunnanmuutokset). Samalla heille tulee myös aerobinen osio treeneihin, joka on aivan samaa, kuin he kävisivät juoksemassa lenkin, mutta saavat siitä ajasta moninkertaisesti enemmän hyötyä monelle osa-alueelle.

Uskon, että TE3 Suorituskyky Sport – konseptilla oli vaikutusta myös siihen, että selvisimme kauden ilman suurempia rasituksesta johtuvia vammoja.

Tero Koponen
Päävalmentaja KooVee U17, jääkiekko Toiminimi Matkalla Huipulle


Teidän seuralle/joukkueelle lisää suorituskykyä ja vähemmän loukkaantumisia? Ota yhteyttä ja kysy lisää: jarkko.kortelainen@te3mobility.com tai tutustu tuotteisiin alta.