Leppävaaran Urheilulinja ja TE3 Mobility yhteistyöhön

Leppävaaran lukion Urheilulinja ja TE3 Mobility aloittavat tiiviin yhteistyön, joka linkittyy suoraan kaikkiin monilajivalmennusryhmiin.

Kuvituskuva

TE3 Oy on kehittänyt urheilijan suorituskykyä kehittävän konseptin, joka pohjautuu yli 8000 liikkuvuus analyysiin. Konseptia on testattu kahden vuoden ajan Ruotsissa useiden seurojen ja ammattiurheilijoiden johdosta. Suorituskykyä kasvattava kokonaisuus koostuu kolmesta eri osasta: liikkuvuus, taitoradat ja temporadat. Konsepti kehittää kaikkia yhdeksää urheilijalle tärkeää osa-aluetta ja sopii junioreille sekä ammattilaisille.

Leppävaaran lukion urheilulinja tarjoaa aktiivisille ja huipulle tähtääville nuorille urheilijoille laadukkaat ja joustavat lukio-opiskelun ja urheiluvalmennuksen yhdistämisen mahdollisuudet.

Urheiluvalmennuksen pääpaino on lajitaitojen ja fyysisten perusominaisuuksien kehittämisessä. Tarjoamme lajivalmennusta pääasiassa espoolaisten yhteistyöseurojen urheilijoille. Muiden lajien ja seurojen urheilijoille tarjoamme fysiikkavalmennusta lukion monilajivalmennusryhmässä.

Moderni maailma altistaa nuoret urheilijat uusille haasteille, koska istumiseen käytetään enemmän aikaa kuin aikaisemmin. Istuminen vaikuttaa negatiivisesti liikkuvuuteen, joka taas alentaa suorituskykyä. Uusien taitojen opettelu muuttuu myös haastavaksi, koska heikentynyt liikkuvuus heikentää liikkeiden teknistä suorittamista tai estää niiden tekemisen kokonaan.

TE3 suorituskyky konsepti antaa valmiin ratkaisun nykyajan haasteisiin. Liikkuvuus liikkeet ja taito- sekä temporadat ovat saman aikaisesti tehokkaita sekä hauskoja. Nuoret kokevat onnistumisen tunteita, joka lisää taas motivaatiota uuden oppimiseen. Liikkuvuuden lisääntyessä liikkuminen on helpompaa kun ”jarrut” ovat poissa. Tämä vaikuttaa positiivisesti urheilijan jaksamiseen koulussa, vapaa-ajalla sekä urheillessa.

”TE3 suorituskyky konsepti soveltuu hyvin Leppävaaran lukion urheilulinjan monilajivalmennukseen. Valmennukseen osallistuu useiden eri lajien yksilöurheilijoita ja tavoitteena on kehittää henkilökohtaisia fyysisiä perusominaisuuksia ja suorituskykyä. TE3 harjoitusohjelma etenee loogisesti ja se on pedagogisesti laadittu. Ohjelman liikkuvuus, taito- ja temporatojen teemat kertautuvat sopivalla harjoitusrytmillä ja harjoituksia on helppo ohjata. Ohjelman käyttö on valmentajalle selkeää. Urheilijoiden kehittyminen näkyy suoritusten parantumisessa ja liikkeiden sujuvuudessa. Harjoitukset ovat sopivan haastavia ja monipuolisia ja urheilijoiden palaute harjoittelusta on ollut positiivista.”

Leppävaaran lukion urheilukoordinaattori Heikki Saloranta

”On mahtavaa päästä vaikuttamaan nuorten urheilijoiden kehittymiseen. Uudet haasteet vaativat uudenlaiset ratkaisut. TE3 palvelimen paras puoli on se, että se antaa valmiit mallit liikunnan opettajalle, joita on helppo soveltaa ryhmän eri tasojen mukaan. TE3 liikkuvuus analyyseistä saadut tulokset auttavat urheilijoita sitoutumaan liikkuvuus harjoitteluun paremmin.”

TE3 Oy:n co-founder Jarkko Kortelainen

Lisätietoja:

Heikki Saloranta, Leppävaaran lukio, Urheilukoordinaattori ja fysiikkavalmentaja
heikki.saloranta@opetus.espoo.fi +358505631006

Jarkko Kortelainen, TE3 Oy, Founder – jarkko.kortelainen@te3mobility.com +46706852432