MALMIN SUPERKORIS RY JA TE3 MOBILITY YHTEISTYÖHÖN

Malmin Super-Koris ry ja TE3 Mobility aloittavat tiiviin yhteistyön, joka linkittyy suoraan MaSu:n-junioreiden toimintaan tavoitteenaan lisätä suorituskykyä, liikunnallisuutta ja fyysisen harjoittelun laatua, unohtamatta yleistä terveydellistä näkökantaa.

TE3 Oy on kehittänyt urheilijan suorituskykyä kehittävän konseptin, joka pohjautuu yli 9000 liikkuvuusanalyysiin. Konseptia on testattu kahden vuoden ajan Ruotsissa useiden seurojen ja ammattiurheilijoiden johdosta. Suorituskykyä kasvattava kokonaisuus koostuu kolmesta eri osasta: liikkuvuus, taitoradat ja temporadat. Konsepti kehittää kaikkia yhdeksää urheilijalle tärkeää osa-aluetta ja sopii junioreille sekä ammattilaisille.

Malmin Super-koris ry on 1994 perustettu poikien koripallotoimintaan erikoistunut seura Malmin alueen pojille. Tällä hetkellä seurassa pelaa noin 130 poikaa ja 70 aikuisharrastajaa. Koripalloliiton tilastojen mukaan MaSu on tuottanut eniten pelaajia miesten pääsarjaan. Sarjassa, jossa seuralla ei ole omaa edustusjoukkuetta kyseisessä sarjassa. Kaikissa sarjoissa olimme 9 sijalla. Tunnetuimpia MaSulaisia ovat varmaan Petteri Koponen ja Sasu Salin.

Moderni maailma altistaa nuoret urheilijat uusille haasteille, koska istumiseen käytetään enemmän aikaa kuinaikaisemmin. Istuminen vaikuttaa negatiivisesti liikkuvuuteen, joka taas alentaa suorituskykyä. Mitatun datan mukaan 10–15-vuotiaiden liikkuvuus esimerkiksi takareisissä on heikompi kuin 60–65 vuotiailla.

TE3 suorituskyky konsepti antaa valmiin ratkaisun nykyajan haasteisiin. Liikkuvuus-liikkeet ja taito- sekä temporadat ovat samanaikaisesti tehokkaita sekä hauskoja. Nuoret kokevat onnistumisen tunteita, joka lisää taas motivaatiota uuden oppimiseen. Liikkuvuuden lisääntyessä liikkuminen on helpompaa kun ”jarrut” ovat poissa. Tämä vaikuttaa positiivisesti urheilijan jaksamiseen koulussa, vapaa-ajalla sekä urheillessa.

”Olemme päässeet käyttämään TE3 konseptia nyt reilu kuukauden. Toteutamme konseptia 2 krt/kk koko seuran yhteisellä vuorolla, sekä ikäluokan joukkueet harjoittelevat 2-3 krt/vko harjoitusten yhteydessä taito- ja temporatoja. Mahdollistimme samalla myös vanhemmille mahdollisuuden osallistua mukaan toimintaan kotona poikien kanssa tehtävään liikkuvuus harjoitukseen 3–4 krt/vko. Pojat ovat harjoitelleet todella innokkaasti ja vanhemmiltakin on tullut positiivista palautetta.

Otamme myös vanhemmat yhteisharjoituksiinkin mukaan. Teemalla KOKO seura kesäksi kuntoon.”

Malmin Super-koris ry:n puheenjohtaja Pekka Hartikainen

”Koripallo on aina ollut henkilökohtaisella tasolla laji numero yksi minulle. Tämän päivän koripallossa fyysiset ominaisuudet korostuvat aikaisempaa enemmän, koska peli on nopeutunut viime vuosina huomattavasti. Haluamme tarjota parhaan mahdollisen kehittymisalustan nuorille koripalloilijoille, joka samalla tukee urheilu -sekä koulu menestystä. ”

TE3 Oy:n co-founder Jarkko Kortelainen

Lisätietoja:

Pekka Hartikainen, Malmin Super-Koris Oy – pekka.hartikainen69@gmail.com  +358451212170               

Jarkko Kortelainen, TE3 Oy, Founder – jarkko.kortelainen@te3mobility.com +46706852432