Päijät-Hämeen pelastuslaitos ja TE3 Oy yhteistyöhön

Päijät-Hämeen pelastuslaitos ja TE3 Oy aloittavat tiiviin yhteistyön, joka linkittyy pelastuslaitoksen työntekijöiden suoritus- ja toimintakyvyn parantamiseen. Pelastuslaitoksen henkilöstömäärä on n.250, joista operatiivisissa pelastus- ja ensihoidon tehtävissä toimii reilut 200 henkilöä.

TE3 Oy on kehittänyt yli viiden vuoden ajan suorituskykyä mittaavan testin. Testissä selviää esimerkiksi ovatko nosto asennot optimaalisia, jarruttaako oma keho liikkumista ja kuinka korkea on loukkaantumisriski. Testejä on tähän mennessä tehty jo yli 9000 kappaletta fysioterapeuttien ja valmentajien johdosta.

Päijät –Hämeen pelastuslaitos, liikunnanohjaaja Esa Heinonen

Esittely:

25 vuotta palomiehen tehtävissä. Vuonna 2015 sattuneen äkillisen sairaskohtauksen jälkeen aloitin vuonna 2016 pelastuslaitoksen liikunnanohjaajana sekä työsuojelupäällikkönä. Koulutuksena liikunnan- sekä valmentajan (VAT) ammattitutkinnot.

Oma lajini on kestävyysurheilun puolella (triathlon), jossa edelleen kilpailen ikäkausiurheilijana. Vapaa-aikana valmennan myös pyöräilijöitä ja triathlonisteja. Lisäksi minulla on yli 15 vuoden kokemus joogasta, jota olen myös ohjannut.

TE3-älykeppi mittaa kehon liikeradat tarkasti ja luotettavasti asteen tarkkuudella. Yli 9 000 suorituskyvyn mittausta antaa datamassan, joka luo pohjan mittaustulosten analysoinnille. Tulosten perusteella luodaan harjoitusohjelma, joka sopii juuri kyseisen henkilön suorituskyvyn kehittämiseen.

TE3 mobiilisovelluksesta voi seurata henkilön kehitystä reaaliajassa. Asiakas voi kirjata ylös sovellukseen mahdolliset jännitys- ja kiputilat, jotka otetaan huomioon suunnitellessa harjoitusohjelmia. Sovelluksen avulla pystyy myös vertailemaan analyysin tuloksia aikaisempiin mittauksiin tai muihin testeihin esim. voimantuottoon tai räjähtävyyteen.

  • Palomiehiltä vaaditaan tänä päivänä todella laaja-alaista osaamista niin pelastustehtävissä kuin ensihoidossa. Työ on jatkuvaa kouluttautumista ja sisältää erilaisia lakisääteisiä fyysisiä testejä. Lisänä tulee vielä ensihoitoon liittyvät testit, jotka kuormittavat psyykkisesti ja vaativat omatoimista opiskelua.
  • Palomiesten eläkeikä on 65 vuotta ja keski-ikä on noussut jatkuvasti. Toimintakyky tulisi kuitenkin pystyä pitämään loppuun saakka riittävänä. Tässä on kova haaste jokaiselle tavallisessakin työssä toimivalle.
  • TE3 mittauksilla pyrimme aloittamaan uuden konseptin, jolle yritämme tukea henkilöstöä liikkuvuuden ja sitä kautta suorituskyvyn parantamisessa.
  • Omakohtainen kokemus liikkuvuuden merkityksestä suorituskyvyn parantamisessa vielä 56-vuotiaanakin tukee ja antaa varmuuden konseptin toimivuudesta.

”Pelastustyöntekijöiden työ on fyysisesti vaativaa. Haluamme TE3 Oy:n puolesta varmistaa pelastustyöntekijöiden optimaaliset liikeradat nostaessa, kantaessa ja liikkuessa. Odotamme mielenkiinnolla ensimmäisien TE3 suorituskyky testien tuloksia, joiden avulla pystymme entisestään kehittämään pelastustyöntekijöiden toimintaa.”

TE3 Oy:n Co-Founder Jarkko Kortelainen

 Lisätietoja:

Esa Heinonen, Päijät-Hämeen Pelastuslaitos, esa.heinonen@phpela.fi  +358440773125

 Jarkko Kortelainen,   TE3 Oy, Co-Founder, jarkko.kortelainen@te3mobility.com +46706852432