Sotkamon JYMY ja TE3 Oy yhteistyöhön

Sotkamon JYMY ja TE3 Oy aloittavat tiiviin yhteistyön, joka linkittyy pesäpallon pelaajien suorituskyvyn mittaamiseen ja harjoitteluun. Yhteistyön tavoitteena on tutkia laajemmin Sotkamon Jymyn superpesisjoukkueen pelaajien tehokkuutta.

TE3 Oy on kehittänyt yli viiden vuoden ajan suorituskykyä mittaavan testin. Testissä selviää esimerkiksi ovatko nosto asennot optimaalisia, jarruttaako oma keho liikkumista ja kuinka korkea on loukkaantumisriski. Testejä on tähän mennessä tehty jo yli 10 000 kappaletta fysioterapeuttien ja valmentajien johdosta.

Sotkamon Jymy on Suomen kansallispelin menestynein seura. Viimeisen 32:n vuoden aikana violettioransseihin peliasuihin sonnustautuneet kainuulaaiset ovat voittaneet 28 SM-mitalia. Joukkue on edennyt miesten Superpesiksen välieriin peräti 21 vuotta putkeen. Jymy haluaa olla menestystarina jatkossakin.

TE3-älykeppi mittaa kehon liikeradat tarkasti ja luotettavasti asteen tarkkuudella. Yli 10 000 suorituskyvyn mittausta antaa datamassan, joka luo pohjan mittaustulosten analysoinnille. Tulosten perusteella luodaan harjoitusohjelma, joka sopii juuri kyseisen henkilön suorituskyvyn kehittämiseen.

TE3 mobiilisovelluksesta voi seurata henkilön kehitystä reaaliajassa. Asiakas voi kirjata ylös sovellukseen mahdolliset jännitys- ja kiputilat, jotka otetaan huomioon suunnitellessa harjoitusohjelmia. Sovelluksen avulla pystyy myös vertailemaan analyysin tuloksia aikaisempiin mittauksiin tai muihin testeihin esim. voimantuottoon tai räjähtävyyteen.

– Haluamme tutkia laajemmin lajitehokkuutta ja TE3 on meille looginen valinta. Haluamme harjoitteluun faktatietoa ja vaikuttavuutta. Nyt meillä on käytössä uusi mittari, jonka avulla pääsemme kiinni mm. heittoon vaikuttavista liikeradoista ja niiden laajuuksista. Odotamme, että pystymme löytämään uusia syy-seurassuhteita älykepin avulla,

Sotkamon Jymyn valmennusjohtoon kuuluva Saku Komulainen kommentoi.

– Pesäpallo on fyysisesti erittäin vaativaa palloilulaji. Haluamme TE3 Oy:n puolesta varmistaa Jymyn pesäpalloilijoiden optimaaliset liikeradat juostessa, lyödessä, heittäessä sekä voimaharjoittelussa,

TE3 Oy:n Co-Founder Jarkko Kortelainen kommentoi.

Lisätietoja:

Saku Komulainen
Fysiikka- ja videovalmentaja
saku.komulainen@vrua.fi
050 560 5385

Jarkko Kortelainen
TE3 Oy, Co-Founder
jarkko.kortelainen@te3mobility.com
+46706852432