Tampereen Pallo-Veikot ja TE3 Mobility yhteistyöhön

Tampereen Pallo-Veikot ja TE3 Mobility aloittavat tiiviin yhteistyön, joka linkittyy suoraan TPV:n junioreiden toimintaan tavoitteenaan lisätä liikunnallisuutta ja fyysisen harjoittelun laatua, unohtamatta yleistä terveydellistä näkökantaa.

TE3 Oy on kehittänyt urheilijan suorituskykyä kehittävän konseptin, joka pohjautuu yli 10.000 liikerata-analyysiin. Konseptia on testattu kahden vuoden ajan Ruotsissa useiden seurojen ja ammattiurheilijoiden johdosta. Suorituskykyä kasvattava kokonaisuus koostuu kolmesta eri osasta: liikkuvuus, taitoradat ja nopeusradat. Konsepti kehittää kaikkia yhdeksää urheilijalle tärkeää osa-aluetta ja sopii junioreille sekä ammattilaisille.

Tampereen Pallo-Veikot on vuonna 1930 perustettu jalkapalloseura, joka harjoittaa laajaa junioritoimintaa. TPV mieltää itsensä pelaajien kasvattajaksi, vaikka seuran palkintokaapista yksi miesten Suomen mestaruus (1994) löytyykin. TE3-konsepti otetaan käyttöön seuran neljässä juniorijoukkueessa, joissa on reilusti yli 100 pelaajaa ja toistakymmentä valmentajaa. Lisäksi seuran miesten edustusjoukkue käyttää konseptia.

Moderni maailma altistaa nuoret urheilijat uusille haasteille, koska istumiseen käytetään enemmän aikaa kuin aikaisemmin. Istuminen vaikuttaa negatiivisesti liikkuvuuteen, joka taas alentaa suorituskykyä. Mitatun datan mukaan 10-15 vuotiaiden liikkuvuus esimerkiksi takareisissä on heikompi kuin 60-65 vuotiailla.

TE3 suorituskyky konsepti antaa valmiin ratkaisun nykyajan haasteisiin. Liikerata-liikkeet ja taito- sekä nopeusradat ovat samanaikaisesti tehokkaita sekä hauskoja. Nuoret kokevat onnistumisen tunteita, joka lisää taas motivaatiota uuden oppimiseen. Liikeratojen kasvaessa liikkuminen on helpompaa kun ”jarrut” ovat poissa. Tämä vaikuttaa positiivisesti urheilijan jaksamiseen koulussa, vapaa-ajalla sekä urheillessa.

”TE3-konsepti vaikuttaa mielenkiintoiselta valmennuksen apuvälineeltä, joka auttaa suunnittelemaan ja toteuttamaan joukkueiden oheisharjoittelua laadukkaasti ja tehokkaasti. Lisäksi TE3 antaa eväitä omatoimiseen harjoitteluun niin pelaajalle kuin vanhemmillekin.”

Tampereen Pallo-Veikot Ry valmennuspäällikkö Petri Taskinen

”TE3 Oy:lle on tärkeää päästä vaikuttamaan nuorten urheilijoiden kehittymiseen. Harjoittelun tulee olla hauskaa, mutta samalla tasoittain kehittyvää, jolloin se tarjoa kaikille osallistujille parhaan mahdollisen kasvualustan. Harjoitteita voi myös tehdä koko perheen voimin jolloin niillä on myös perhettä yhdistävä tekijä.”  

TE3 Oy:n co-founder Jarkko Kortelainen

Lisätietoja:

Petri Taskinen, TPV Valmennuspäällikkö – petri.taskinen@tpv.fi +358445553289

Jarkko Kortelainen, TE3 Oy, Founder – jarkko.kortelainen@te3mobility.com +46706852432