Ylämyllyn Yllätys ja TE3 Oy yhteistyöhön – “Valmennuksella on käytettävissään ammattitasoiset, suorituskykyä parantavat työkalut”

Ylämyllyn Yllätys ja TE3 Oy aloittavat tiiviin yhteistyön, joka linkittyy suoraan kaikkiin Ylämyllyn Yllätyksen 10-vuotiaiden ja sitä vanhempien jalkapalloilijoiden joukkueisiin. Määrällisesti tämä tarkoittaa noin 260 pelaajaa ja 34 valmentajaa.

TE3 Oy on kehittänyt urheilijan suorituskykyä kehittävän konseptin, joka pohjautuu yli 9000 suorituskykyanalyysiin. Konseptia on testattu kolmen vuoden ajan Ruotsissa useiden seurojen ja ammattiurheilijoiden johdosta. Suorituskykyä kasvattava kokonaisuus koostuu kolmesta eri osasta: liikeratoja kasvattavat liikkeet, taitoradat ja temporadat. Konsepti kehittää kaikkia yhdeksää urheilijalle tärkeää osa-aluetta ja sopii junioreille sekä ammattilaisille.

Ylämyllyn Yllätys on yksi Itä-Suomen suurista jalkapalloseuroista. Seura liikuttaa yli 500 lasta ja aikuista. Kasvun lisäksi Yllätys on sitoutunut kehittämään vahvasti toiminnan ja erityisesti valmennuksen laatua. Yhteistyö TE3:n kanssa takaa, että valmennuksella on käytettävissään ammattitasoiset, suorituskykyä parantavat työkalut urheilijoiden oheisharjoitteluun. Käytännössä tämä tarkoittaa, että jokainen Yllätyksen 10-vuotiaiden ja sitä vanhempien pelaajien joukkue käyttää jatkossa TE3-konseptia viikoittain osana joukkueharjoittelua sekä omatoimiharjoittelua.

Moderni maailma altistaa nuoret urheilijat uusille haasteille, koska istumiseen käytetään enemmän aikaa kuin aikaisemmin. Istuminen vaikuttaa negatiivisesti liikeratoihin, joka taas alentaa suorituskykyä. Mitatun datan mukaan esimerkiksi 10–15-vuotiaiden liikerata takareisissä on lyhyempi kuin 60–65-vuotiailla.

TE3-suorituskykykonsepti antaa valmiin ratkaisun nykyajan haasteisiin. Liikeratoja kasvattavat liikkeet, taito- sekä temporadat ovat samanaikaisesti tehokkaita sekä hauskoja. Nuoret kokevat onnistumisen tunteita, joka lisää taas motivaatiota uuden oppimiseen. Liikeratojen ja taitojen lisääntyessä liikkuminen on helpompaa kun ”jarrut” ovat poissa. Tämä vaikuttaa myös positiivisesti nuoren urheilijan jaksamiseen koulussa, vapaa-ajalla sekä urheillessa.

– Valmis, ammattilaisten suunnittelema harjoitusohjelma on erinomainen lisä joukkueharjoitteluumme. Valmentajien osaamisen kehittyminen näkyy varsinaisen kohderyhmän lisäksi myös alle 10-vuotiaiden tyttöjen ja poikien joukkueissa,

Ylämyllyn Yllätyksen valmennuspäällikkö Markus Ihalainen iloitsee.

– Jalkapallo on aina ollut lähellä sydäntäni. Tämän päivän jalkapalloilijan fyysiset ominaisuudet korostuvat aikaisempaa enemmän, koska peli on nopeutunut viime vuosina huomattavasti. Haluamme tarjota parhaan mahdollisen kehittymisalustan nuorille jalkapalloilijoille, joka samalla tukee urheilu- sekä koulumenestystä, TE3 Oy:n Co-Founder Jarkko Kortelainen toteaa.

– Uskomme junnujemme innostuvan TE3-videoiden avulla entistä enemmän myös omaehtoisesta harjoittelusta – ja toivottavasti lasten vanhemmat tarttuvat mahdollisuuteen parantaa omaa kuntoaan lasten “siivellä”. TE3-videot tuovat kuntosalin koteihimme, Ylämyllyn Yllätyksen puheenjohtaja Jutta Kurki vinkkaa.

Lisätietoja:

Markus Ihalainen, Ylämyllyn Yllätys, valmennuspäällikkö – ihalainen.markus@gmail.com

Jutta Kurki, Ylämyllyn Yllätys, pj. – toimisto.yllatys@gmail.com 

Jarkko Kortelainen, TE3 Oy, Co-Founder – jarkko.kortelainen@te3mobility.com +46706852432