BC SISU ja TE3 Mobility yhteistyöhön

BC SISU ja TE3 Mobility aloittavat tiiviin yhteistyön, joka linkittyy suoraan BC SISU:n junioreiden toimintaan tavoitteenaan lisätä suorituskykyä, liikunnallisuutta ja fyysisen harjoittelun laatua, unohtamatta yleistä terveydellistä näkökantaa.

TE3 Oy on kehittänyt urheilijan suorituskykyä kehittävän konseptin, joka pohjautuu yli 10.000 liikeratamittaukseen. Konseptia on testattu kahden vuoden ajan Ruotsissa useiden seurojen ja ammattiurheilijoiden johdosta. Suorituskykyä kasvattava kokonaisuus koostuu kolmesta eri osasta: liikkuvuus, taitoradat ja nopeusradat. Konsepti kehittää kaikkia yhdeksää urheilijalle tärkeää osa-aluetta ja sopii junioreille sekä ammattilaisille.

BC SISU esittely

Nuorimmat harrastajat ovat kuusivuotiaita ja vanhemmat harrastajat ovat 19-vuotiaita. Tarjoamme myös koripalloharrastusta aikuisille. Sisussa harrastaa n. 160 junioria sekä kilpa- että harrastejoukkueissa. Meillä Sisussa on tarkoitus, että jokaiselle lapselle ja nuorelle löytyy se sopiva paikka harrastaa korista. Olemme kasvaneet viime vuosina tasaisesti. Kaudella 2021-2022 Sisussa oli 11 joukkuetta ja 16 peliryhmää.

Moderni maailma altistaa nuoret urheilijat uusille haasteille, koska istumiseen käytetään enemmän aikaa, kuin aikaisemmin. Istuminen vaikuttaa negatiivisesti liikkuvuuteen. Liikeradat lyhentyvät, joka taas alentaa suorituskykyä. Mitatun datan mukaan 10-15 vuotiaiden liikkuvuus esimerkiksi takareisissä on heikompi kuin 60-65 vuotiailla.

TE3 suorituskyky konsepti antaa valmiin ratkaisun nykyajan haasteisiin. Liikkuvuusliikkeet sekä taito- ja nopeusradat ovat samanaikaisesti tehokkaita sekä hauskoja. Nuoret kokevat onnistumisen tunteita, joka lisää taas motivaatiota uuden oppimiseen. Liikkuvuuden lisääntyessä liikkuminen on helpompaa kun ”jarrut” ovat poissa. Tämä vaikuttaa positiivisesti urheilijan jaksamiseen koulussa, vapaa-ajalla sekä urheillessa.

TE3 Mobilityn avulla haluamme Sisussa ottaa uuden askeleen kohti kokonaisvaltaisempaan valmennusta, missä otetaan monipuolinen fysiikkavalmennus jokapäiväiseen toimintaan mukaan. TE3 mobility vakuutti seuran valmentajat. Samalla sen ottaminen valmennuksen työkaluksi haastaa myöskin meidän valmentajiamme ja samalla monipuolistaa valmentajien valmennuksen työkalupakkia.

On tärkeää, että lapsi ja nuori saa monipuolisesti harrastaa liikuntaa ja tällä TE3 Mobilityn käyttöönotolla uskomme, että tämä on oikea askel monipuoliseen liikuntaan unohtamatta, että me Sisussa keskitytään korikseen. Tällä konseptilla on vaikutusta urheiluvammojen ehkäisyyn.

Myös on todettava, että tämä tulee koko seuralle käyttöön ja se luo lisää  BC Sisun yhteisöllisyyttä, joka on yksi Sisun toimimisen kulmakivistä. #suomensisukkaintakorista

Jani Luoma, Toiminnanjohtaja BC SISU

”Koripallo on aina ollut henkilökohtaisella tasolla laji numero yksi minulle. Tämän päivän koripallossa fyysiset ominaisuudet korostuvat aikaisempaa enemmän, koska peli on nopeutunut viime vuosina huomattavasti. Haluamme tarjota parhaan mahdollisen kehittymisalustan nuorille koripalloilijoille, joka samalla tukee urheilu -sekä koulu menestystä. ”

Jarkko Kortelainen, Co-founder TE3 Oy

Lisätietoja:

Jani Luoma, BC SISU, Toiminnanjohtaja – jani.luoma@bcsisu.fi +358 405654213

Jarkko Kortelainen, TE3 Oy, Founder – jarkko.kortelainen@te3mobility.com +46706852432

Samankaltaiset artikkelit