VALTAVASTI DATAA JA SITÄKIN ENEMMÄN OSAAMISTA

Kehon suorituskyvyn kehittäminen vaatii määrättömästi tietoa, tutkimusta ja osaamista. TE3 on ehtinyt kerätä dataa kehon liikeradoista jo yli 10 000 kehomittauksen verran. Eikä mitä tahansa dataa, vaan urheilu- ja kuntoutusammattilaisten mittaamaa dataa, jossa on aina mitattu kokovartalon liikeradat kokonaisuutena.

Ihmiskehon insinööri ja optimoija

Hyvinvointi- ja ammattivalmentaja Jarkko Kortelainen on pohtinut koko 20-vuotisen työuransa, miten ihmiskehon saisi toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Miten erilaiset vammat, jumit ja vajaatoiminnot korjataan ja toisaalta ehkäistään, sekä miten kehon saa viritettyä parhaimmilleen niin hyvinvoinnin kuin suorituskyvynkin näkökulmasta.

Aikaisemmin Jarkko on kehittänyt mm. suositun Fustra-menetelmän, jonka avulla voidaan korjata kehon virheasentoja, parantaa liikkuvuutta ja vahvistaa keskivartaloa, ja jota on myyty jo yli puoli miljoonaa tuntia ja on näin tiettävästi Suomen myydyin yksilövalmennustuote. Fustra on osoittautunut varsin toimivaksi menetelmäksi myös akateemisissa tutkimuksissa (esim. https://bmjopensem.bmj.com/content/3/1/e000233).

Jarkon suunnittelemaan ja rakentamaan World of Shape -elämäntapamuutosohjelmaan myytiin 45,000 starttia ja hänen kehittämänsä personal training -koulun on käynyt yli 1,200 ohjaajaa Pohjoismaissa.

Jarkolla on myös pitkä historia urheilijoiden fysiikkavalmentajana. Hän on valmentanut maajoukkuetason koripalloilijoita, käsipalloilijoita, golfareita ja monen muun lajin edustajia. Jarkon liikkuvuusharjoitusmetodeja käyttävät useat pääsarjaseurat läpi organisaation, esimerkiksi Redbergslids IK ja Kärra HF (käsipallo), Kouvot (koripallo), QLTK (tennis), Hills (golf), Ylämyllyn Yllätys, Sotkamon Jymy ja Tampereen Palloveikot.

Lyhyesti ilmaistuna Jarkko Kortelainen on kehon liikkuvuuden johtava asiantuntija.

Tutustu tutkitusti toimiviin TE3-tuotteisiin