Johtajat kuntoon! Osa 1. Klaus Rauhansalo

Liikeratojen vaikutus hyvinvointiin ja urheilutuloksiin

Yrityksen menestys ei aina ole vain liiketoiminnan numeroissa ja strategioissa, vaan se voi kätkeytyä myös yksilöiden hyvinvointiin ja terveyteen. Hyvinvoivat ja energiset työntekijät ovat arvokkaita jokaiselle organisaatiolle. Tässä tarinassa seurataan Cap-Groupin toimitusjohtajaa Klaus Rauhansaloa, jonka matka kohti parempaa fyysistä kuntoa ja terveyttä on vaikuttanut laajasti hänen työelämään, vapaa-aikaan ja harrastuksiin.

Klausin harjoittelu voidaan jakaa kahteen hyvin erilaiseen harjoitusjaksoon. Ensimmäinen jakso alkoi 23.8.23 ensimmäisestä liikkuvuusmittauksesta ja päättyi kontrollimittaukseen 11.1.24. Kolmas seurantamittaus oli 28.2.24, jolloin Klausille tehtiin seuraava kontrollimittaus.

Harjoitusjakso 1: Haasteiden kohtaaminen

Ensimmäinen harjoitusjakso ei tuottanut toivottuja tuloksia, sillä Klaus ei tehnyt annettuja harjoitteit. Tämä oli osoitus siitä, että alkukankeuden voittaminen vaati panostusta, sitoutumista ja oikeanlaista tunnettilaa.

“Ensimmäisen jakson liikkuvuus tulokset olivat ihan OK:t eikä kiputilat/jumit olleet riittäviä, että motivaatio liikkeiden tekoon olisi herännyt. En ymmärtänyt myöskään ennalta ehkäisevää vaikutusta kun harjoitusmäärät eri lajeissa kasvoi merkittävästi syksyn aikana. ” Pohtii Klaus syitä harjoittelumotivaation puuteeseen.

Harjoitusjakso 2: Käänteentekevä sitoutuminen

Toisella harjoitusjaksolla tapahtui merkittävä muutos. Klaus sitoutui viiden viikon mittaiseen ohjelmaan suorittaen annetut 10 liikettä vähintään kolme kertaa viikossa. Tämä aktiivinen osallistuminen ja säännöllinen harjoittelu tuottivat huimia tuloksia.

Toisen harjoitusjakson aikana tapahtui merkittäviä tulosten parannuksia:

  • Liikkuvuuspisteet paranivat merkittävästi, nousemalla heikosta tasosta erinomaiseen (82 → 95).
  • Symmetriapisteet kohosivat heikosta hyvään (84 → 94).
  • Kehon kipupisteet vähenivät dramaattisesti (25 → 6).
  • Kehon jännityspisteetkin pienenivät huomattavasti (30 → 25).

Erityisesti nilkkojen, lantion ja selkärangan alueella tapahtui merkittävää parannusta liikkuvuudessa, mikä on erinomainen osoitus säännöllisen harjoittelun voimasta.


Liikeratojen kehittymisen vaikutukset harrastuksiin

Klaus on huomannut liikeratojen kehittymisen positiiviset vaikutukset eri harrastuksissa. Golflyönteihin on tullut lisää mittaa ja tarkkuutta – kiitos paremman kierron sekä lyöntitekniikkaa häirinneen polvikivun poistumisen ansiosta. Lisäksi koripallossa ja muissa mailapeleissä polvituki ei ole enää tarpeen, mikä tekee harrastamisesta entistä nautinnollisempaa ja sujuvampaa.

Muutokset arjessa ovat olleet merkittäviä

Arjessa tapahtuneet muutokset ovat olleet merkittäviä. Kiputilat ovat hävinneet ja kroppa tuntuu hyvältä, mikä tekee päivittäisistä askareista helpompia suorittaa. Lisäksi Klaus on huomannut uuden polven asennossa muutoksen, eikä se enää tunnu jäykältä tai tuntemuksiltaan eroa toisesta. Tämä kaikki osoittaa selkeää parannusta fyysisessä hyvinvoinnissa ja liikkuvuudessa.

Energiaa työelämässä ja -elämään

“Kun keho on kunnossa ja pystyy työn vastapainoksi elämään sellaista aktiivista elämää kuin haluaa, niin mielikin pysyy virkeänä sekä energiatasot korkealla. Tämä helposti tarttuu myös ihmisiin kenen kanssa tehdään töitä.” on Klaus huomannut työelämästä.

Vaatii tunnetta ja sitoutumista, mutta se todellakin kannattaa!

Tämä tarina osoittaa, kuinka yksilön sitoutuminen terveyteensä ja hyvinvointiinsa voi vaikuttaa paitsi henkilökohtaiseen elämään, myös ammatilliseen menestykseen. Klausin esimerkki rohkaisee muitakin tarttumaan haasteisiin ja tekemään muutoksia paremman tulevaisuuden puolesta. Halutessaan tuloksia ja parempaa hyvinvointia saa aikaa nopeasti.

Klaus Rauhansalo, CEO at Cap-Group

TE3 Oy

TE3 Oy on suomalainen terveysteknologian pioneeri, joka on mullistanut patentoimallaan teknologialla työhyvinvoinnin analysoinnin. Autamme asiakkaitamme löytämään keinoja ennaltaehkäistä ja korjata TULE-ongelmia, vähentämään sairauspoissaoloja ja lisäämään työntekijöiden tuottavuutta ja hyvinvointia. info@te3mobility.com 

Samankaltaiset artikkelit