KoU ja Luja ottavat TE3 Suorituskyky-konseptin käyttöön pesäpalloon

Koskenkorvan Urheilijat ja TE3 Oy aloittavat tiiviin yhteistyön fysiikkavalmennuksessa ottamalla TE3 -konseptin käyttöönsä ensimmäisenä pesäpalloseurana kaikille pelaajille E-junioreista aina Superpesisjoukkueeseen saakka. KoU:n hankeyhteistyöseuroista ainakin Laihian Luja ottaa TE3 -ohjelmiston samalla tavalla käyttöön, Kauhajoen Karhu ja Jalasjärven Jalas vielä pohtivat laajamittaista ohjelman käyttöönottoa. KoU:n ja Lujan toiminnan tavoitteena on kasvattaa urheilijoiden fyysisiä ominaisuuksia, fyysisen harjoittelun laatua sekä vähentää urheilijoiden jännitys- ja kiputiloja sekä loukkaantumisriskejä. Samalla TE3 -konseptin kautta nuorille junioreille pystytään opettamaan kehonhallinnan harjoitteita ja korostamaan oikeiden suoritusliikkeiden tärkeyttä.

Koskenkorvan Urheilijat on yleisseura, jonka päälaji on pesäpallo. Miesten edustusjoukkue aloittaa ensi keväänä 25 peräkkäisen kauden miesten Superpesiksessä. Uutena vastuuvalmentajana aloittaa Antti Kuusisto ja fysiikkavalmentajana Petrus Puputti. Kaikkiaan seurassa on lisäksi 120 tyttö- ja poikajunioria, jotka ottavat TE3 -ohjelmiston käyttöön. Kumppanuusseuroista Laihian Lujasta, Kauhajoen Karhusta ja Jalasjärven Jalaksesta TE3 -ohjelmiston ottaa käyttöön suunnilleen saman verran käyttäjiä kuin Koskenkorvalla. ”Alkutestit on tällä hetkellä tehty noin 180 juniorille ja edustuksen pelaajille Koskenkorvalla ja Laihialla. Tämän pohjalta lähdemme marraskuussa liikkeelle”, kertoo vastuuvalmentaja Antti Kuusisto.

Laihian Luja on urheilun yleisseura, jonka toiminnassa on vahvoja lajeja pesäpallo, lentopallo, suunnistus, paini ja jalkapallo. Ensimmäisessä vaiheessa Laihian Lujasta TE3 ohjelmiston ottaa käyttää pesäpallojuniorit ja miesten edustusjoukkue, toteaa seuran pesäpallojaoston puheenjohtaja Juha Koivisto.

TE3 -mittaukset antavat urheilijalle henkilökohtaiset kehittämisohjelmat

TE3 suorituskykykonsepti perustuu 12 000 TE3 Liikkuvuusanalyysin dataan ja antaa valmiin ratkaisun nykyajan haasteisiin. Moderni maailma altistaa urheilijat uusille haasteille, koska istumiseen käytetään enemmän aikaa kuin aikaisemmin. Istuminen vaikuttaa negatiivisesti liikkuvuuteen myös huippu-urheilussa, joka taas alentaa suorituskykyä. Mitatun datan mukaan 10-15 vuotiaiden liikkuvuus esimerkiksi takareisissä on nykyään heikompi kuin 60-65 vuotiailla.

Suorituskykyä kasvattava kokonaisuus koostuu 300 eri harjoitteesta ja digitaalisista kehon liikeratojen mittaustyökaluista. Konsepti kehittää kaikkia yhdeksää urheilijalle tärkeää osa-aluetta ja se sopii junioreille sekä ammattilaisille. Ohjelma antaa kaikille henkilökohtaiset kehittämisalueet sekä yksilölliset harjoitusohjelmat ryhmäharjoitusohjelmien lisäksi.

KoU päävalmentaja Antti Kuusisto odottaa paljon TE3 -harjoitusohjelmilta. ”Saamme kehonhallintaan mielenkiintoisia uusia harjoitteita ja toivottavasti se vähentää myös loukkaantumisia kauden mittaan. Olen testannut TE3:sta jo Seinäjoen urheiluakatemian kanssa ja tulokset sekä kokemukset ovat loistavia”, toteaa Kuusisto.

TE3 -mittauksia ja hyvinvointiohjelmia myös yritysten henkilökunnille

Bonuksena Koskenkorvan Urheilijat ja Laihian Luja pääsevät tarjoamaan TE3 -liikeratojen mittauksia omille partnereille myös työhyvinvoinnin puolella. ”Näin seuroilla on myös uudenlaista tarjottavaa yhteistyökumppaneille tulevalle kaudelle. Työn alla on jo muutamia pilottiyrityksiä ja lisää innokkaita työyhteisöjä otetaan mukaan”, kertoo Jani Karvonen Koskenkorvan Urheilijoista.

TE3 Oy:lle on tärkeää päästä vaikuttamaan urheilijoiden kehittymiseen. Harjoittelun tulee olla hauskaa, mutta samalla tasoittain kehittyvää, jolloin se tarjoa kaikille osallistujille parhaan mahdollisen kasvualustan.

Tärkeää on myös mahdollistaa uusia tulonlähteitä urheiluseuroille, joilla päästään suoraan kehittämään seuratoimintaa ja myös parantamaan seuran yhteistyökumppaneiden työntekijöiden työkykyä ja työhyvinvointia

TE3 Oy:n co-founder Jarkko Kortelainen

Lisätietoja

Jani Karvonen
Koskenkorvan Urheilijoiden Leader-hankkeen vetäjä
Jani.karvonen@dap.fi
+358 50 597 2425

Jarkko Kortelainen
TE3 Oy, Founder
jarkko.kortelainen@te3mobility.com
+46 70 685 2432

Antti Kuusisto
KoU miesten superpesisjoukkue päävalmentaja ja pelinjohtaja
antti.kuusisto@seinajoki.fi
+358 400 715 170

Juha Koivisto
Laihian Luja pesäpallojaoston puheenjohtaja
koivisto.j@netikka.fi

Samankaltaiset artikkelit