Kuinka HIFK:n Fysiikkavalmentaja Jussi-Pekka Kurtti hyödyntää TE3:n työkaluja työssään 

Mittausten ja harjoitteiden henkilökohtaistaminen ja niiden hyödyntäminen valmennus- ja kehonhuolto toiminnassa.

“Kauden aikainen runsas luistelumäärä ja -liikemalli sekä istuminen yleensäkin vähentävät lantionalueen liikkuvuutta ja -kiertoa. Lisäksi hartiaseutu ja olkanivelen sisäkiertäjät kiristyvät.
Liikeradat ovat yksipuoleisia ja määrä on valtava joten oheisissa on tärkeää kauden aikana kovalla kuormituksella olevien kehon rakenteiden palautuminen ja liikelaajuuden sekä normaalin toimintakyvyn palauttaminen. 

Kesäharjoittelukauden ensimmäistä 1-2 ohjelmaa voikin kutsua nimellä 
“ei-laji-spesifi-treeniohjelma”. Se antaa lepoa lajin kuormittamille kehon rakenteille ja valmistaa kehoa kohti kesäharjoittelun puolivälissä tapahtuvaa vaihdosta kohti laji-spesifiä kovatehoista ja enemmän sivuttaisuuntaisia liikkeitä sisältävää oheisharjoittelua.

Te3 – mittaukset ovat auttaneet paikallistamaan henkilökohtaisia kireyksiä ja liikeratarajoituksia. Näiden pohjalta pelaajat saavat henkilökohtaistetumman liikkuvuusohjelman ja todennäköisemmin säästyvät pehmytkudosvammoilta. Kontrollimittauksissa havaitut konkreettiset liikkuvuuden kehittymisen tulokset ovat motivoineet tehokkaasti pelaajia jatkamaan liikkuvuusharjoittelua ja kehonhuoltoa. 
Mittausten pohjalta on myös muodostunut hyvä yleiskuva jääkiekkoilijoille tyypillisimmistä liikerajoituksista.

Pelaajat ovat ottaneet mittaukset vastaan mielenkiinnolla ja ovat olleet erittäin motivoituneita liikeratojensa ja sitä kautta luistelunsa kohentamiseen.”

Jussi-Pekka Kurtti, Fysiikkavalmentaja Helsingin IFK Liiga

Samankaltaiset artikkelit