Mitä Suomen jääkiekkomaajoukkueen fysikkavalmentajanakin toimiva Hero Mali ajattelee TE3 mittauksista?

Miksi kehonhuolto ja liikeradat ovat tärkeitä kiekkoilijoille?

Kehonhuolto ja symmetria ovat erittäin tärkeitä toispuoleisessa lajissa jossa ollaan etukumarassa ja kiertyneenä vasemmalle/oikealle. Jo pelkästään ylävartalon kiertojen ja sivutaivutusten puoliero saattaa johtaa loukkaantumisiin, mutta ennen kaikkea se että, se kuinka paljon vaikuttaa suorituskyvyn alenemiseen kiinnostaa minua fysiikkavalmentajana. 

Mitä apua TE3 mittauksista on ollut työssäsi?

Alaraajoissa esimerkiksi lonkkien rotaatioiden ollessa rajoittuneet luistelupotku jää vajaaksi eikä pelaaja saa käyttöönsä täyttä potentiaalia voimistaan. Lisäämällä helposti integroitavia harjoitteita pelaajien ohjelmaan saadaan luistelupotkuun pituutta eli se lisää luistelunopeutta. Maalivahdit ovat tietysti vielä aivan oma lukunsa ja varsinkin lonkkien liikkuvuuden vaatimusten suhteen. Heillekin on helppo osoittaa TE3 raportin avulla numeroin puutteet liikeradoissa ja näyttää edistyminen harjoittelussa uusintamittausten kautta visuaalisesti. 

Miten pelaajat ovat ottaneet vastaan TE3 mittaukset?

Pelaajat ovat ottaneet mittaukset vastaan mielenkiinnolla. He näkevät helposti rajoittavat tekijät joihin on helppo puuttua harjoittelulla ja ennen kaikkea tavoite motivoi. 

Hero Mali, Fysioterapeutti / voima & kuntovalmentaja

Suomen Jääkiekkomaajoukkue 

  • 2 x Maailmanmestari
  • 1 x Olympiakulta
  • 2 x U20 Maailmanmestari
  • 1 x Suomenmestari

Samankaltaiset artikkelit