Miten maailman parhaaksi valittu salibandypelaaja koki TE3 Liikkuvuusanalyysin?

Oman suorituskyvyn kehittäminen kiinnostaa kaikkia huippu-urheilijoita. Tavoitteena on myös pelata ilman kipuja ja jännitystiloja ja urasta luoda mahdollisimman pitkä. Usein loukkaantumiset tai alentunut suorituskyky päättää huippu-urheilijan uran liian aikaisin, vaikka oikeilla valinnoilla uraa voisi jatkaa vielä vuosia.  

Tobias Gustafsson valittiin 2021 maailman parhaaksi salibandypelaajaksi. Siitä huolimatta tai sen vuoksi, hän edelleen haluaa kehittyä omassa lajissaan. Rimaa on pakko nostaa, mikäli haluaa pysyä parhaana, myös tulevaisuudessa. Tobias kävi TE3 liikkuvuusanalyysissä Göteborgissa.   

Analyysin avulla saadaan tarkka kuvaus kehon liikkuvuuksista ja liikeratojen potentiaalista sekä räätälöity henkilökohtainen ohjelma suorituskyvyn kasvattamiseen.  

TE3 analyysi antaa urheilijalle objektiivisen tuloksen kehon liikkuvuuksista. Numeraalinen ja visuaalinen tulos antaa pohjan, sekä tavoitteen kehittää liikeratoja. Lyhyet liikeradat mm. hidastavat juoksu nopeutta ja lyöntilaukauksen voimaa sekä nostavat loukkaantumisriskiä harjoituksissa tai pelitilanteissa.

On todella hienoa saada uudenlaista dataa oman kehon liikerajoitteista, jonka todella ymmärtää. Usein urheilija tunnistaa kyllä fyysiset haasteet, jotka rajoittavat lajin suoritusta ja aiheuttavat jännitys- ja kiputiloja, mutta se, mistä ne johtuvat ei aina ole näin selviä. TE3 liikkuvuusanalyysin avulla sain konkreettisen ymmärryksen, siitä missä nämä kriittiset osa-alueet ovat ja miten saan ne eliminoitua omatoimisesti.  Tuloksen pohjalta saadut harjoitteet, sekä määrätietoinen seuranta tulevat nostamaan pelini seuraavalle tasolle, olisipa vastaava testi ollut saatavilla jo silloin kun olin juniori

Tobias Gustafsson

Samankaltaiset artikkelit