Palokan Riennon T11/12-joukkueella on takanaan jo kuusi jaksoa TE3-Mobilitya. Miten joukkue on ottanut vastaan sport-ohjelman harjoitteet?

Otimme Palokan Riennon T11/12-joukkueelle käyttöön TE3-mobility suorituskyky sport -ohjelman kuluvan vuoden alussa. Nyt takana on kuusi jaksoa ja kuusi on vielä jäljellä. Jalkapallojoukkueessamme on noin 30 tyttöpelaajaa iältään 9-11 vuotta, joilla on hyvin erilaiset taustat liikuntaharrastuksissa ja pallopeleissä. Tämän ikäisten pelaajien fysiikkaharjoittelu toteutuu pääosin pelinomaisissa harjoitteissa, mutta halusimme koulutuskerran jälkeen kokeilla vuoden pakettia ja hakea ehkä ei niin perinteistä lähestymistapaa fysiikan kehittämiseen.

Pelaajat odottavat aina innolla uuden jakson liikkeitä. Ohjelma on rakennettu tarkkaan harkiten progressiiviseksi, ja uuden jakson asiat perustuvat aina suurelta osin edellisiin. Liikkuvuusliikkeet, taitoradat ja temporadat tukevat hyvin toisiaan jaksojen sisällä että niiden välillä. Näin siirtymät ovat helppoja ja motivoivia, kun ymmärrämme miten kehoa käytetään samoilla tavoilla mutta hieman varioiden. Ohjevideoissa selitetään liikesuoritukset ja niiden merkitys selkeästi ja pyritään juuri ymmärryksen kautta osoittamaan miksi jokin liike on tärkeä ja miksi oikea suoritustekniikka on tärkeää.

Olemme tehneet taito- ja temporadat kerran viikossa, ja liikkuvuusliikkeet pääsääntöisesti loppuverryttelynä 2-3 kertaa viikossa. Lisäksi olemme jakaneet materiaalin perheille, jotta omatoimiharjoittelu olisi myös mahdollista. Joukkueen aikuisetkin ovat pääseeet mukaan harjoitteluun mallisuorituksissa ja omien harrastusten puitteissa. Olemme olleet erittäin tyytyväisiä materiaaliin ja sen käytettävyyteen, sekä jo saavutettuihin tuloksiin pelaajien liikkuvuuden kehittymisessä.

Ville Bayr

Palokan Riento T11/12 vastuuvalmentaja ja fysiikkavastaava

Samankaltaiset artikkelit