S-KIEKKO U14 luottaa TE3 liikkuvuus analyysiin

S-KIEKKO U14 ja TE3 Mobility aloittavat tiiviin yhteistyön, joka linkittyy suoraan S-KIEKKO-junioreiden toimintaan tavoitteenaan lisätä liikkuvuutta ja fyysisen harjoittelun laatua, unohtamatta yleistä terveydellistä näkökantaa.

TE3 Oy on kehittänyt urheilijan liikkuvuutta mittaavan ja harjoittavan konseptin, joka pohjautuu yli 12.000 liikerata-analyysiin. Konseptia on testattu kolmen vuoden ajan 44 eri maassa. Konsepti kehittää pohjan urheilijan suorituskyvyn kehittämiselle ja sopii junioreille sekä ammattilaisille.

S-KIEKKO U14 on Seinäjokinen jääkiekkojoukkue. Joukkueessa pelaa yhteensä 30 pelaajaa ja joukkueessa toimii 8 valmentajaa

Yhteistyö lähti liikkeelle henkilökohtaisilla TE3 liikkuvuus analyyseillä. Mittauksissa mitattiin kehon 14 tärkeintä liikerataa mistä urheilijan liike muodostuu. Lyhyet liikeradat hidastavat liikettä, kun taas puolierot voivat aiheuttavaa jännitys ja kiputiloja. Molemmilla puutteille on negatiivinen vaikutus suorituskykyyn.

Antti Kuusisto 6sto Training suoritti koko joukkueen TE3 mittaukset kahden illan aikana.

Konsepti antaa selkeät suuntaviivat testeillä mistä lähdetään liikkeelle, ja kuinka systemaattisesti parannetaan suorituskykyä poistamalla liikettä estäviä ‘jarruja’.

S-Kiekko U14 fysiikka valmentaja Ari Hiltunen

TE3 liikkuvuusanalyysi antaa todella hyvää dataa siitä, mitä asioita liikkuvuusharjoittelussamme kannattaa painottaa sekä yksilö- että joukkuetasolla. Enää ei tarvitse mennä mutu-tuntumalla vaan voi luottaa faktatietoon.

S-Kiekko Juniorit Ry Tomi Poikonen

TE3 Oy:lle on tärkeää päästä vaikuttamaan nuorten urheilijoiden kehittymiseen. Liikkuvuuden rajoitteet ovat yksi suurimmista haasteista tämän päivän nuorella urheilijalla. Järkevällä mittaamiselle ja palautteen annolla voidaan nuoret urheilijat motivoida tekemään kehoa huoltavia harjoitteita päivittäin. Niillä on erittäin suuri merkitys urheilijan kehittymiseen sekä loukkaantumisten ennalta ehkäisyyn.

TE3 Oy:n co-founder Jarkko Kortelainen


Video TE3 liikkuvuusanalyysin joukkuedatan hyödyntämisestä:


Samankaltaiset artikkelit