Tampereen Pyrintö ja TE3 Mobility yhteistyöhön

Tampereen Pyrintö ja TE3 Mobility aloittavat tiiviin yhteistyön, joka linkittyy suoraan Tampereen Pyrinnön junioreiden toimintaan tavoitteenaan lisätä suorituskykyä, liikunnallisuutta ja fyysisen harjoittelun laatua, unohtamatta yleistä terveydellistä näkökantaa.

TE3 Oy on kehittänyt urheilijan suorituskykyä kehittävän konseptin, joka pohjautuu yli 10 000 liikeratamittaukseen. Konseptia on testattu kahden vuoden ajan Ruotsissa useiden seurojen ja ammattiurheilijoiden johdosta. Suorituskykyä kasvattava kokonaisuus koostuu kolmesta eri osasta: liikkuvuus, taitoradat ja nopeusradat. Konsepti kehittää kaikkia yhdeksää urheilijalle tärkeää osa-aluetta ja sopii junioreille sekä ammattilaisille.

Tampereen Pyrintö on Suomen suurimpia yleisseuroja, ja koris sen suurin lajijaosto. Pyrinnön koripalloilun parissa urheilee n. 800 pelaajaa, aikuisten Korisliiga-joukkueista vasta kävelemään oppineisiin Pikkususi-koripallokoululaisiin. Seura menestyy vuosittain eri ikäluokkien SM-sarjoissa ja akatemiaohjelman vuoksi pelaajapolku on maassamme ainutlaatuinen.

Moderni maailma altistaa nuoret urheilijat uusille haasteille, koska istumiseen käytetään enemmän aikaa kuin aikaisemmin. Istuminen vaikuttaa negatiivisesti liikkuvuuteen. Liikeradat lyhentyvät, joka taas alentaa suorituskykyä. Mitatun datan mukaan 10-15 vuotiaiden liikkuvuus esimerkiksi takareisissä on heikompi kuin 60-65 vuotiailla.

TE3 suorituskyky konsepti antaa valmiin ratkaisun nykyajan haasteisiin. Liikkuvuus-liikkeet ja taito- sekä nopeusradat ovat samanaikaisesti tehokkaita sekä hauskoja. Nuoret kokevat onnistumisen tunteita, joka lisää taas motivaatiota uuden oppimiseen. Liikkuvuuden lisääntyessä liikkuminen on helpompaa kun ”jarrut” ovat poissa. Tämä vaikuttaa positiivisesti urheilijan jaksamiseen koulussa, vapaa-ajalla sekä urheillessa.

“Tampereen Pyrinnöllä on monilajiseurana vahvaa osaamista ominaisuusharjoittelusta ja tukiharjoittelusta, mutta uskomme TE3 konseptin auttavan suuresti kokonaisuuden hallinnassa, harjoittelun johdonmukaisuudessa sekä massojen tuomisessa laadukkaan tukiharjoittelun pariin.”

Pyrinnön valmennuspäällikkö Artem Khvorost.

”Koripallo on aina ollut henkilökohtaisella tasolla laji numero yksi minulle. Tämän päivän koripallossa fyysiset ominaisuudet korostuvat aikaisempaa enemmän, koska peli on nopeutunut viime vuosina huomattavasti. Haluamme tarjota parhaan mahdollisen kehittymisalustan nuorille koripalloilijoille, joka samalla tukee urheilu -sekä koulu menestystä. ”

TE3 Oy:n Co-founder Jarkko Kortelainen

Lisätietoja:

Artem Khvorost, Tampereen Pyrintö – artem.khvorost@pyrinto.fi +358 414324954

Jarkko Kortelainen, TE3 Oy, Founder – jarkko.kortelainen@te3mobility.com +46706852432

Samankaltaiset artikkelit